Mama Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
1. Evcil Hayvanınızın Mamasını Açık Bırakmayın
Gıdalar hızlıca bozulabilir ve bakterilerle kontamine olabilirler. Evcil hayvan mamaları, mama koyulduktan sonra gereksiz hava ve neme maruz kalmayı önlemek için güvenli bir haznede saklanmalıdır. Örneğin mama paketinin üst kısmı sıkıştırılarak kapanabilir şekildeyse orijinal mama ambalajı kullanılabilir. Yüksek kaliteli evcil hayvan maması poşetleri, istenmeyen maddeleri dışarıda tutmak ve mümkün olduğu kadar uzun süre tazeliğini korumak için tasarlanmıştır.
Eğer mamaları plastik bir kapta saklamak istiyorsanız, güvenli bir yiyecek kabı satın almalısınız. Hazne, boşken çok iyi temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Eğer gıdalar için uygun olmayan bir kapta saklanıyorsa mama içeriği bozulacak, lezzeti kaçacak ve ayrıca gastroinstestinal sıkıntılara neden olabilecektir.
2. Evcil Hayvan Mamalarını Dışarıda Çok Uzun Bekletmeyin
Kuru yiyeceklerin ne kadar süre dışarıda bırakılabileceği, yiyeceğe ve üreticiye bağlı olarak değişebilir. Kuru mamalar için güvenli olan evcil hayvanlarınızın tüketebileceği miktarda onlara sunup, mamalarını günlük tazelemektir. Konserve yiyecekler açıldıktan sonra 2 ila 4 saat arasında dışarıda bırakılabilir. Kullanılmayan konserve yiyecekler derhal buzdolabına konulmalıdır. İdeal olarak, kuru ve açılmamış konserve yiyecekler oda sıcaklığında ısı, nem ve kontaminasyon riskinden uzak tutulmalıdır.
3. Mama Kaplarını Sıklıkla Temizlemeyi Unutmayın
Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) aslında her kullanımdan sonra evcil hayvan yiyecek kaselerinin, tabaklarının ve kapların, sabun ve sıcak suyla yıkanmasını tavsiye ediyor. Bu, Salmonella veya Listeria gibi bulaşıcı ajanların öğeler üzerinde birikmesini önlemek içindir. Aynı zamanda mama kabı materyaline göre haftada 3-4 kere bakterilerden arındırmak için bulaşık makinesinde yıkanması uygundur. Yeni yiyecek eklemeden önce kabın tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız.
4. Küçük Çocukların Evcil Hayvan Mamasını Ellemesine İzin Vermeyin
Çocuklar evcil hayvanlar için uygun olan mama miktarını ölçemeyebilirler. Bu da evcil hayvanlarınızın eksik veya fazla miktarda mama yemesine sebep olabilir.
5. Evcil Hayvan Mamalarınızın Son Kullanma Tarihini Kontrol Edin
Evcil hayvanınızı süresi dolmuş yiyeceklerle besleyerek, olası bozulmalara karşı risk almayın.
6. Mama Kaplarının Materyaline Dikkat Edin
Seramik, cam, paslanmaz çelik tabaklar kediler için en iyi seçimdir. Plastik kaseler kokuları emebilir ve kedileri mama yemekten veya su içmekten caydırabilir. Ayrıca kedilerde plastik mama kabı kullanımından kaynaklanan, deri alerjisi veya kedi aknesine neden olabilir.